Over Pet-Joy kussens en manden

1. Kan ik een losse nieuwe hoes kopen voor mijn DoggyBagg?

Helaas zijn de hoezen van de DoggyBaggs niet los te koop. 

2. Kan ik nieuwe vulling kopen voor mijn DoggyBagg?

De vulling van de DoggyBaggs bestaat uit bolletjes. Deze vulling is los te koop. Het product heet: Doggy Bagg Endurance Korrels – NAVULLING (35 Liter). Vergeleken met EPS korrels maken deze korrels minder geluid als jouw hond gaat verliggen. En mocht jouw hond een ongelukje krijgen op het kussen of wil jij het kussen schoonmaken, dan kan dat: de korrels zijn resistent tegen bijtende producten zoals ammoniak (urine) en zijn geurloos. De korrels zijn volledig recycleerbaar.

Het bijvullen van een DoggyBagg is een klusje dat je het beste met z’n tweeën doet:

  • Open de DoggyBagg bij de rits of het klittenband. 
  • Knip een hoek van de verpakking van de navulling.
  • Zet de navulling met de afgeknipte hoek in de DoggyBagg en zorg dat deze helemaal rondom in de binnenkant van de DoggyBagg zit. Houdt de zak van de navulling en de opening van de DoggyBagg op elkaar aangesloten.
  • De andere persoon giet er zoveel navulling bij als je nodig denkt te hebben.
  • Sluit de DoggyBagg weer. Als je nog vulling over hebt, kun je dit bewaren.

4. Kan een DoggyBagg of een DoggySiesta buiten gebruikt worden?

De DoggyBagg X-treme en de DoggySiesta X-treme hebben beide een waterdichte buitenkant. De hoes van deze twee Pet-Joy kussentypes is gemaakt met een add-on waterdichte Teflon stofbeschermer, vervaardigd door DuPontTM. Hierdoor wordt de voering beschermd tegen olie, water en andere vlekken waardoor langdurige bescherming wordt gegarandeerd. Wat betreft water en regen kunnen deze beide X-treme producttypes dus prima buiten blijven liggen. Echter, let op dat langdurige blootstelling aan directe zon meestal niet bevorderend is voor de kwaliteit van de stof. Dit geldt helaas ook voor de Pet-Joy DoggyBagg en DoggySiesta.  

5. Zijn de manden en kussens van Pet-Joy geschikt voor honden met allergie?

De DoggyBagg X-Treme en de DoggySiesta bieden beide een allergievrij oppervlak waarop uw hond kan slapen en uitrusten.

6. Zijn de manden en kussens van Pet-Joy bestand tegen bijten en krabben?

De DoggyBaggs zijn niet bestand tegen de scherpe hondentanden en -kiezen, noch tegen hun sterke kaken. De DoggyBaggs zijn wel zodanig ontwikkeld dat ze bestand zijn tegen het krabben door honden. .

Over Pet-Joy DoggyToys

1. Splintert de DoggyToy Woodie?

De DoggyToy Woodie is gemaakt van koffieboomwortel. De koffieboomwortel is een duurzame natuurlijke harde kauwsnack voor honden. Het koffiewortel”hout” in de DoggyToy Woodie is 100% natuurlijk, dus zonder toevoegingen. Het is een goed en veilig alternatief voor honden die graag op hout kauwen. Er komen namelijk geen splinters vanaf. Wel zie je na het kauwen dat er kleine stukjes van de koffiewortel afkomen. Dat zijn vezels van de wortel, dus relatief zacht materiaal. Dit materiaal heeft een probiotische (darmreinigende) werking, dat is goed voor de darmen. Dus als de hond de vezels van de DoggyToy Woodie zou doorslikken is er dus niets aan de hand. Bijt je hond de Woodie in twee stukken, of komen er erg grote stukken vanaf? Haal de Woodie dan weg bij de hond. Je hond heeft dan meer aan een grotere maat Woodie, omdat de kaken daarmee meer uitgedaagd worden. 

2. Is de DoggyToy Woodie geschikt voor pups?

Hoewel ook pups graag kauwen, adviseren we de DoggyToy Woodie niet aan pups jonger dan 12 weken te geven. Bij oudere pups, raden we aan om toezicht te houden tijdens het kluiven.